24.01.2017

CEMIS Pollutecissa 29.11-2.12.2016


 

CEMIS jatkaa työtään kainuulaisen teknologian viennin edistämisen parissa. CEMIS piti osastoa Ranskan Lyonissa järjestetyillä Pollutec-ympäristömessuilla 29.11–2.12.2016. Pollutec on suuri messutapahtuma, jossa oli tänä vuonna 2200 näytteilleasettajaa ja yli 60,000 vierasta neljän päivän aikana.

 

Laaja kansainvälinen näkyvyys oli CEMISin toiveissa ja se toteutui. CEMIS keskittyi messuilla veden laadun mittaamiseen ja puhdistukseen liittyvien ratkaisujen markkinointiin. CEMISin lisäksi kolme  kahdeksasta messuille osallistuneesta suomalaisyrityksestä tuli Kainuusta joten maakunta oli vahvasti edustettuna Ranskassa.

 

Osaston järjestäminen ja isännöintivastuu oli Kajaanin ammattikorkeakoulun CEMIS Business Development-yksiköllä, josta matkaan osallistuivat yksikön johtaja Anas Al Natsheh sekä projektityöntekijät Joonas Tikkanen ja Zineb Ghoudrani. Samalla osastolla esittelivät tuotteitaan ja palveluitaan yhteistyöyritykset Aquaminerals Finland Oy, Meoline Oy, Prometec Tools Oy sekä W-Rix Oy. Yritykset saivat osatukea mukanaoloon Tekesin messutuesta. Yhteinen osasto ja sillä työskentely syventää CEMISin ja yritysten yhteistyötä tuottaen sitä kautta lisäarvoa osapuolille.

 

Pollutec-messuille osallistuminen oli sekä CEMISille, että yrityksille hyvä tapa hankkia kontakteja ja potentiaalisia projektikumppaneita ja asiakkaita. Messut ovat tärkeitä yrityksille myytävien tuotteiden ja palveluiden osalta, sillä niiden markkinointi medioissa ei ole yhtä tehokasta kuin kuluttajatuotteiden. Koska messuille osallistuu enemmän oikeaa kohdeyleisöä, jolloin kustannus kontaktia kohden alenee ja kontaktit ovat paremmin kohdistettuja.

 

Pollutecissa järjestettiin myös B2Match-nimellä kahdenkeskisiä lyhyitä tapaamisia, jotka varattiin ennakkoon. B2Matchin kautta tutustuttiin moniin yritysten ja julkisorganisaatioiden ihmisiin, joista odotetaan ja joiden kautta odotetaan saavan kumppaneita kv-projekteihin tulevaisuudessa. CEMIS on aktiivinen European Enterprise Network-verkostossa sen tarjoaman hyvän kansainvälisen näkyvyyden takia ja osallistuminen heidän isännöimäänsä B2Match lisätapahtumaan oli luontevaa.

 

Kaiken kaikkiaan Pollutec-osallistumisesta saatiin paljon sekä konkreettisia uusia kontakteja että oppimista ja verkostoitumista osallistuneiden organisaatioiden ja yksilöiden tasolla. Mukana olleet yritykset saivat useita potentiaalisia asiakkaita Euroopasta, Etelä-Amerikasta ja Lähi-Idästä sekä CEMIS useita potentiaalisia kumppaneita EU- ja kansainvälisiin projekteihin. CEMIS vahvisti osaamistaan ja yhteistyöverkkoaan Euroopan maissa, ja pääsee nyt jakamaan oppejaan yksiköidensä ja kumppaneidensa kanssa. Messujen jälkeiset kansainväliset yhteydenotot on jo aloitettu. Kansainvälisen liiketoimintaympäristön laajentaminen vahvistaa Kainuun alueen elinkeinoelämää ja tuo lisää työtä.