16.03.2017

CEMISin uudeksi johtajaksi valittu tekniikan tohtori Mikko Kerttula


Tekniikan tohtori Mikko Kerttula on valittu CEMISin uudeksi johtajaksi 1.4.2017 alkaen. Tehtävä on nelivuotinen. Kerttulalla on vahva kokemus tutkimus- ja yritysmaailmasta. Viime vuosina hän on työskennellyt sekä kansainvälisissä että aloittelevissa start-up-yrityksissä.

 

”Toivon, että osaamiseni ja kokemukseni vahvistaa CEMISiä sekä kotimaisena että kansainvälisenä toimijana, ja tekee siitä halutun kumppanin valituilla osaamisalueilla”, tekniikan tohtori Mikko Kerttula sanoo. Hän kertoo aloittavansa tehtävän CEMISissä innokkaana ja uteliaana. ”Keskuksen toiminta on terveellä pohjalla ja tästä on hyvä jatkaa valitun strategian kanssa. Toimintaympäristö on laaja sekä sidosryhmien että osaamisalueiden suhteen, mikä tuo mielenkiintoista haastetta tehtävään. Odotan kovasti tutustumista keskuksen toimintaan, uusiin ihmisiin ja teknologioihin”, Kerttula jatkaa.

 

Kerttula näkee, että Kainuulla on pitkät ja ihailtavat perinteet mittaustekniikassa. ”Näitä perinteitä tulee ylläpitää ja vahvistaa edelleen niin, että voimme varmistaa osaamisen tason jatkossakin ja eri toimijoiden kiinnostuksen meitä kohtaan”. Kerttulan mukaan pitkään jatkunut taantuma, työttömyys ja vahva muuttoliike kasvukeskuksiin aiheuttavat suuria haasteita monille maakunnille. Toisaalta kehitys ja muutos luovat myös uusia mahdollisuuksia. ”Työ ja liiketoiminta eivät ole enää paikkasidonnaista ja kansainvälisillä markkinoilla voi menestyä myös kasvukeskusten ulkopuolelta. Lisäksi luontoarvoja ja palveluja arvostetaan yhä enemmän. Näiden muutosten johdosta Kainuulla on hyvät mahdollisuudet menestyä ja kasvaa myös tulevaisuudessa”, Kerttula jatkaa edelleen.

 

CEMISiä sen perustamisesta lähtien johtanut Risto Oikari on siirtynyt Kajaanin ammattikorkeakouluun kone- ja kaivostekniikan yliopettajan tehtävään.