VTT luo teknologiasta kestävää liiketoimintaa

VTT Kajaanin toimipiste on keskittynyt teollisen internetin sovellusten kehittämiseen ja soveltavaan metrologiaan. Langattomilla ratkaisuilla tarkoitamme nimenomaan työkoneiden ja ajoneuvojen sisäisiä tietoliikenneratkaisuja (väyliä, sensoriverkkoja ja point-to-point yhteyksiä). Tavoitteenamme on korvata langalliset tietoliikenneyhteydet näissä koneissa edullisemmilla, käytettävämmillä ja luotettavimmilla langattomilla ratkaisuilla. 

                    

 

VTT MIKES Kajaani - Samat mitat meillä ja maailmalla

 

Mittatekniikan keskus MIKES on osa Teknologan tutkimuskeskus VTT Oy:n tutkimusalue. VTT tekee korkeatasoista mittaustieteen tutkimusta ja kehittää mittausmenetelmiä teollisuuden ja yhteiskunnan tarpeisiin. MIKES ylläpitää ja kehittää kansallista mittanormaalijärjestelmää ja vastaa SI-yksikköjärjestelmän toteuttamisesta. Kansainvälisten yhteyksiemme kautta Suomi kytkeytyy kansainväliseen mittausjärjestelmään.

MIKES:llä on toimipisteet Espoon Otaniemessä ja Kajaanissa. Renforsin Rannan yritysalueella sijaitseva MIKES-Kajaani on keskittynyt erityisesti voiman, massan ja vääntömomentin mittalaitteiden kalibrointiin sekä nestevirtausten online mittausten kehittämiseen.


 

 

Osaamisalueet:

 

1) Paikannusteknologiat

2) Energian harvestointi

3) Langattomat tiedonsiirtoratkaisut sekä sensoriverkot
4) Teollisuusmetrologia
5) Voima-, vääntömomentti- ja massan primäärimittanormaalit, mittausmenetelmät ja mittalaitteet
6) Nestevirtausten primäärimittanormaalit, mittausmenetelmät ja mittalaitteet

 

Lue lisää VTT:n kotisivuilta.

Lisätietoja VTT MIKESin omilta kotisivuilta