FI EN

Teknologia, asiantuntijuus ja innovointi

On-line mittaukset clean- ja biotech -sektoreille
Urheilu ja hyvinvointi mittaukset
Kansainvälisen teknologialiiketoiminnan kehittäminen

Tuloksiamme

Yli 35 spinoff-yritystä
Yli 30 kaupallistettua keksintöä
Yli 220 tieteellistä julkaisua

Olemme luotettava kumppani

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalveluihin
Laitekehitykseen
Liiketoiminnan kehittämiseen
Korkekoulutukseen

Menestyksesi on mittamme

CEMIS (Centre for Measurement and Information Systems) on Oulun ja Jyväskylän yliopistojen, Kajaanin ammattikorkeakoulun, VTT:n ja CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksen yhteinen mittaus- ja tietojärjestelmiin erikoistunut sopimuspohjainen tutkimus- ja koulutuskeskus.

Toimintamme pääkohdealueina ovat mittaus- ja testausratkaisut cleantech-sektorille ja liikunnan, hyvinvoinnin ja terveydenhuollon tarpeisiin, sekä uuden liiketoiminnan kehittäminen kansainvälisille markkinoille valittujen ratkaisujen pohjalta yhteistyöyritys-temme kanssa. Cleantech-sektorilla meillä on vahva osaaminen prosessiteollisuuden on-line mittausratkaisuissa etenkin biotalous- ja kaivannaisalalla sekä ympäristömonitoroinnissa. Liikunnan, hyvinvoinnin ja terveydenhuollon alueella hyödynnämme etenkin uusia sensoriratkaisuja sekä peli- ja simulaattoriratkaisuja.

Datan, data-analytiikan ja tekoälyn rooli kasvaa toiminnassamme useilla alueilla. Olemme merkittävässä roolissa Kajaanin data-ekosysteemissä, jota laajennetaan parhaillaan maailman tehokkaimpiin supertietokoneisiin kuuluvalla LUMI EuroHPC -datakeskuksella.

CEMISissä työskentelee lähes 100 mittaus- ja tietojärjestelmien asiantuntijaa. Keskuksen vuosirahoitus on yli 12 milj. € vuodessa.

Visiomme on olla kansainvälinen, haluttu yhteistyökumppani uuden mittaus- ja tietojärjestelmäteknologiaosaamisen kehittämisessä.

CEMISin missiona  on tuottaa mittaus- ja tietojärjestelmiä kehittäville ja niitä soveltaville yrityksille ja tutkimuslaitoksille alan huippuosaajia, uutta teknologiaa ja uutta liiketoimintaa tarjoamalla tutkimus- ja kehityspalveluita sekä korkeakoulutason koulutusta innovatiivisessa ja kansainvälisessä ympäristössä.  Tulevaisuuden asiantuntijatehtäviin tähtääville opiskelijoille keskus tarjoaa innostavan koulutusympäristön ja kehityshaluisille tutkijoille ja asiantuntijoille innovatiivisen ja kansainvälisen työskentely-ympäristön.

35
Yli 35 spin-off yritystä
30
Yli 30 kaupallistettua teknologiaa
220
Yli 220 tieteellistä julkaisua
280
Yli 280 konferenssi- ja ammattilehtijulkaisua
11
tohtoriväitöstä